Henriksson haluaa luoda tulevaisuuden uskoa ja kasvua – tähtäimessä vähintään neljä RKP eduskuntapaikkaa Vaasan vaalipiirissä

23.01.2023 klo 10:00
RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson avasi sunnuntaina Pietarsaaressa eduskuntavaalikampanjansa. Henriksson on ollut kansanedustaja vuodesta 2007 ja oikeusministerinä lähes kahdeksan vuotta neljässä hallituksessa.

Henriksson on kansanedustajana ja ministerinä aina tehnyt johdonmukaisesti työtä oikeudenmukaisen ja kestävän Suomen puolesta, jossa talous on tasapainossa, yritykset voivat kukoistaa ja ihmiset luottavat tulevaisuuteen.

– Viime ajat eivät ole olleet helppoja. Korona-pandemia ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ovat vaikuttaneet voimakkaasti Suomen talouteen ja suomalaisten arkeen. Tämä näkyy nyt muun muassa korkeina sähkölaskuina ja elinkustannuksina. 

– Olen aina keskittynyt ja keskityn jatkossakin rakentamaan vahvaa yhteiskuntaa, jossa ihmiset ovat etusijalla. Nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan kokemusta, näkemystä ja vahvaa johtajuutta. Olen edelleen vahvasti sitoutunut rakentamaan vielä parempaa Suomea. Haluan tehdä työtä menestyvän Suomen ja vahvan Pohjanmaan puolesta (Pohjanmaa laajassa merkityksessä, Vaasan vaalipiiri). Edessämme on vaikeita aikoja, mutta valitsen nähdä tulevaisuuden mahdollisuudet.

Pohjanmaan maakunnat ovat elinvoimaisia, jossa on määrätietoisuutta ja vahvaa työhalua. Alueen kehityspotentiaali näkyy uusien yritysten perustamisissa ja korkeassa työllisyysasteessa. Alue on edelläkävijä monilla aloilla, kuten energiantuotannossa, veneiden rakentamisessa ja elintarvikealalla, ja on vahvasti myös akkuteollisuudessa mukana.

– Olen ylpeä Pohjanmaalaisista alueistamme ja siitä, mitä olemme yhdessä onnistuneet luomaan. Nyt meidän pitää jatkaa etujemme valvomista. Meidän on varmistettava, että yrityksillämme on tarvitsemansa työvoima ja infrastruktuuri. Peruspalvelut ja  liikenneyhteydet ovat myös ratkaisevan tärkeitä alueemme ja yritystemme kannalta. Asukkaat ja elinkeinoelämä tarvitsevat toimivaa raide- ja lentoliikennettä, satamia ja kestäviä teitä. Meidän ei pidä rakentaa esteitä, vaan purkaa niitä, jotta ihmiset haluavat jatkossakin asua, työskennellä sekä muuttaa alueelle, Henriksson sanoo.

– Me tarvitsemme meidän maanviljelijöitä, ja maanviljelijän on saatava tuotteistaan oikeudenmukainen hinta. Maanviljelijöitä ei tule syyttää ilmaston muutoksesta, vaan maatalous tulisi nähdä osana ratkaisua.

Henriksson haluaa tulevina vuosina keskittyä erityisesti turvallisuuteen. Epävarmoina aikoina on tärkeää, että ihmiset tuntevat olonsa varmaksi ja turvalliseksi.

– Turvallisuuden tunne on meille ratkaisevan tärkeää hyvinvoinnimme kannalta ja, jotta jaksamme jatkaa eteenpäin. Meidän on tehtävä työtä laajalla rintamalla sen eteen, että suomalaisten talous on tasapainossa, että on työpaikkoja ja että ihmiset saavat hoitoa elämäntilanteesta tai -vaiheesta riippumatta. Koulun on oltava paikka, jossa oppilaat voivat keskittyä koulutukseensa ja tuntea yhteenkuuluvaisuutta. Kenenkään ei pidä joutua välinputoajaksi tai jättää ulkopuolelle, siihen Suomella ei ole varaa, Henriksson sanoo.

– Ukrainan sota Venäjä ei saa voittaa, ja Ukrainaa on tuettava sen tarvitsemalla sotamateriaalilla. Ukrainan sota on myös meidän sotamme – vapauden, demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta. Suomen pitää tottakai turvata oma puolustuksemme, mutta samalla meidän on oltava valmiita osallistumaan sopivalla tavalla yhteiseen LEOPARD-operaatioon Ukrainalle. Pallo on nyt Saksalla, ja Saksan on oltava valmis kantamaan tässä asiassa vastuu, Henriksson sanoi.

Anna-Maja Henriksson piti kampanja-avajaiset Pietarsaaressa, Svenska gårdenilla sunnuntaina 22. tammikuuta. Avajaisissa käytiin keskustelua tulevaisuudesta yhdessä entisen kansanedustajan Ulla-Maj Wideroosin ja Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajan Martin Norrgårdin kanssa. 

– Haluan tehdä myönteisen kampanjan vahvalla tulevaisuuden uskolla ja johtaa RKP:tä vaalivoittoon. Tulemme tekemään kaikkien aikojen parhaat eduskuntavaalit  ja tähtäämme vähintään neljään RKP:n eduskuntapaikkaan Vaasan vaalipiirissä. Tavoitteeni on viedä RKP:tä seuraavaan hallitukseen tinkimättä arvoistamme tai kaksikielisen Suomen tärkeydestä, Henriksson päättää.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP